Br(a)unstein
Joodse stam

Een bijzondere positie onder de Br(a)unsteins wordt ingenomen door de Joodse stam. De oudste gegevens over dit geslacht vinden we in het Roemeens-Oekraïnse grensgebied. Daar deze stam zich nauwelijks manifesteert in het Duitse taalgebied, heeft hij pas laat mijn aandacht getrokken, en is in de Kroniek nogal stiefmoederlijk behandeld. Het bleek me echter dat het overgrote deel der hedendaagse Brun- en Braunsteins in de nieuwe wereld (en dat zijn er duizenden !) juist tot deze joodse stam behoort, waardoor zij thans wereldwijd de grootste Br(a)unstein-stam vormen.
Dat was een reden om - hoewel ikzelf niet joods ben, en dus niet tot deze familie behoor - in deze site toch extra aandacht aan hen te besteden.

Voorhanden zijn in deze web site:

  1. Een volledige weergave van het desbetreffende hoofdstuk van de Chronik Brunstein (in het Duits).
  2. Vertellingen („Stories”), uiteenlopende teksten betreffende Br(a)unsteins (in het Engels), in hoofdzaak aangetroffen op Internet. Ik houd me gaarne aanbevolen voor bijdragen voor deze pagina.
  3. Genealogische fragmenten (in het Engels), bijdragen voor de stamboom, verschaft door correspondenten.

Ook hier houd ik me dringend aanbevolen voor alle informatie, die tot uitbreiding van deze pagina kan bijdragen. In het bijzonder worden stamreeksen gezocht, die terugreiken tot de immigranten uit Europa (Roemenië, Oekraïne).

U vindt deze pagina┤s met behulp van de navigator links op uw beeldscherm.